Feestweekend 2019

Met grote trots, maar vooral met héél véél goesting, nodigen wij u dit jaar andermaal uit ons te vergezellen op de vijfde editie van het Feestweekend!

Van 22 tot 24 maart stippelen wij, als flinke scout & gids, de perfecte driedaagse voor jullie uit.

Wij vragen u ditmaal geen stapschoenen maar dansschoenen aan te trekken. U hoeft daarbij ook geen roomer of kompas op zak te hebben, want u hoort reeds de hele wereldkaart uit uw hoofd te kennen. En doe vooral geen verloren moeite die ravioli uit blik al dente te krijgen, want heerlijke stoverij zal u de smaakpapillen doen masseren.

VRIJDAG 22 MAART: ENTROPY (21U)
Op vrijdagavond gaat de derde editie van onze intussen alombekende fuif door. Jeugd van Drongen & omstreken, verenigt u!, want deze avond doet onze reuzetent dienst als schouwburg van ’s werelds grootste spektakel: ENTROPY.

ZATERDAG 23 MAART: QUIZ- EN STREEKBIERENAVOND (19U – EERSTE VRAAG STIPT OM 19U30)
Zaterdagavond is dé avond voor elkeen die zijn hersencellen liefst benuttigt aleer hij ze met een streekbiertje achteroverslaat. Krijgt u van al dat hersengekraak een enorme dorst of kijkt u liever vanaf de zijlijn toe? Dan kan u met volle teugen genieten van de vele streekbieren die wij aanbieden. De bar staat voor iedereen open! Inschrijven gebeurt via quiz.scoutsdrongen.be per groepje van maximum 6 personen aan 5 euro per deelnemer. Wees er als de kippen bij, leert de ervaring.

ZONDAG 24 MAART: DRONGEN STOOFT! (11U30)
’s Zondags smullen we met iedereen samen van ’s werelds beste stoverij! Allen welkom vanaf 11u30 om met een aperootje in de hand na te genieten van het schitterende weekend. Vanaf 12u kan u uw voeten onder tafel schuiven om een zondag door te brengen zoals het hoort: gezellig genieten met vrienden en familie van heerlijke stoverij op grootmoeders wijze. En net zoals bij de oma’s à volonté! Geen zorgen: we hebben ook aan de vegetariërs gedacht. Inschrijven is nu mogelijk op eetfestijn.scoutsdrongen.be. Dit aan een prijs van 17 euro voor volwassenen en 12 euro voor de kids (tot en met 12 jaar).

 

24/11: Ouderdropping

Beste ouders/stammers,

Bent u ook zo jaloers, elk weekend, op al dat enthousiasme waarmee je kind naar de scouts gaat? Welnu, daar hebben we een oplossing voor: de ouderdropping!
Dit jaar op zaterdagavond 24 november, zoals steeds op een geheime locatie.
Maar wel met een thema: “Samen spelen, samen delen!”

Vorm een groepje met enkele andere ouders/stammers, en stuur een lief mailtje naar ouder.com.scoutsdrongen@gmail.com
Schrijf dan 10€ over per persoon naar BE02 7380 4213 8640, en klaar!

Om het voor iedereen plezant te houden, wordt het aantal deelnemers beperkt. De inschrijvingen worden daarom afgesloten op 11/11. Betaald = ingeschreven.

Tot dan!
Groetjes,
Het oudercomité

PS. Vertel het niet verder, maar ouderdropping, dat is eigenlijk een veredelde sneukeltoer
😉
PPS. Individueel inschrijven kan eigenlijk ook.
#hzvemkgk

17/11: Appelsienenslag

Een eendaagse dagtocht op 17 november, gepakt en gezakt vol appelsienen, klaar om het Heilige Land Drongen en ver daarbuiten te veroveren. De al even heilige woorden “€5 voor één zakje van 2 kg!” mogen stilaan beschouwd worden als Drongens hoogste culturele erfgoed.

O jawel, appelsienslag staat alweer voor de deur. Maar wordt deze keer ook opengedaan? Weerstaan jullie de roep van de schattige kapoentjes, smachtend om een centje voor de verdere werking van hun scoutsgroep? Hebben jullie ook zo’n begrip voor die stoere (jong)givers, fietsend in de tegenwind tijdens dat gure herfstweertje? Of gewoon nood aan wat gezonde vitamines?

Loop op zaterdag 17 november dan zeker niet te ver weg: deze mobiele appelsienenservice wordt u gewoonweg op de schoot gebracht. Binnenkort ontvangen ouders van de leden meer info over waar, hoe en hoe laat uw telg wordt verwacht tijdens de appelsienslag.

Spread the vitamin C!

Overgang 29/09

Nu de zomerkampen achter de rug liggen, en met enkel de septembervergaderingen nog in ’t verschiet, wordt het weer uitkijken geblazen naar wat volgend scoutsjaar voor ons in petto zal hebben. Een zekerheid is dat we de start van dat nieuw bosseizoen zullen vieren op 29 september, tijdens onze wijdvermaarde Overgang.

Leden zijn welkom om 14u, ouders vanaf 16u! Tot dan.

Feestweekend: 23-25 maart

Hoera, ’t is weer van dat! Het mooiste weekend van het scoutsjaar staat binnenkort weer te
popelen jullie 3 dagen amusement, (culinair) genot & een pak hersencellen bij te brengen!
Een tent even groot als ons terrein dient als draaischijf voor het hele gebeuren, de
leidingsploeg vormt de motor. Stilaan een gouden combinatie als je ’t ons vraagt!
Van vrijdagavond 23 tot zondagnamiddag 25 maart! Dat zal hét weekend wezen waar nog
lang over wordt nagepraat.

Op vrijdagavond wordt de grote tent omgetoverd tot een heuse
feesttempel waar jeugd uit Drongen & omstreken ongetwijfeld zijn
gading zal vinden. De 2e editie van Entropy belooft een nóg beter
feestje te worden dan dat van vorig jaar. Tickets aan €4 vanaf nu verkrijgbaar bij Givers, JIN en leiding.

Zaterdagavond quiz- en streekbierenavond: een avond dat nog maar weinig betoog behoeft. Sinds maanden bijt onze nieuw samengestelde jury zich stuk in het zoeken naar de gepaste vragen. Ideaal voor jong en oud, een mix tussen audio en visual, een combinatie van high vs. low culture. Dit alles met oog voor het thema van de avond. Inschrijven kan in groepen van maximaal 6 personen op quiz.scoutsdrongen.be. Ter goeder trouw beginnen we eraan om 19u in de Lage Lakendreef. Uit ervaring is gebleken dat men best niet lang wacht met inschrijven, zodat niemand teleurgesteld hoeft te worden.

Zondagmiddag volgt nog zo’n klassieker: stoofvlees met frieten! Ideaal om met het hele
gezin onze culinaire Drongense kookkunsten te proeven en zo de heilige 7e dag door te
brengen. Inschrijven voor dit festijn kan via eetfestijn.scoutsdrongen.be. De prijs bedraagt €16 voor volwassenen à volonté, voor de kids is het €10. De deuren gaan open om 11u30 voor lekkere aperitief, om 12u kunnen jullie zich storten op alles wat naar goudgele krokantigheid en zacht rundsvlees smaakt.

Wij danken u alvast voor uw enthousiasme en verwachten u het voorlaatste weekend van
maart op onze scoutsterreinen!

Kerstmarkt 16/12

Hoera, hoera!

Wij zijn blij jullie een nieuwe geboorte te kunnen voorstellen in onze rijkgevulde evenementenfamilie! In onderling overleg met het oudercomité besloten wij het dit jaar over een andere boeg te gooien: géén nieuwjaarsreceptie, wél een kerstmarkt. Georganiseerd door de leden, van kapoenen tot en met JIN. Elke tak heeft zo z’n eigen kraampje: van dingen in elkaar knutselen tot wafels verkopen, van sjaals breien tot het aanbieden van jenever. Voor ieder wat wils. Ook het oudercomité zelf is jullie deze avond van dienst voor het nuttigen van een hapje & drankje. Tevens zullen wij ons steentje bijdragen om mensen die het minder goed hebben tijdens deze kerstperiode te steunen. Daarom maken wij de winst van de Kerstmarkt over naar een goed doel. Over welk doel het gaat, zullen we binnenkort verklappen! De leden zullen verwacht worden in de late namiddag, de ouders ’s avonds wanneer de Kerstmarkt van start gaat.

Meer info per tak volgt nog, maar alvast graag tot dan!

Ouderdropping 25 november

Zoals Trump zijn voorbereidende campagne ééntje van lange adem was, is ook het oudercomité er dit jaar met het voorbereiden van ouderdropping reeds vroeg bij. De foto spreekt boekdelen, graag inschrijven vóór 13 november op ouder.com.scoutsdrongen@gmail.com. Tot dan!

Overgang

Op zaterdag 30/09 wordt ons terrein aan de Lage Lakendreef weer omgetoverd tot Vlaanderens mooiste sjorconstructie, dit in combinatie met show, dans en muziek van de hoogste plank.

Om 14u worden de leden verwacht voor het grote introductiespel, vanaf 16u zijn de ouders welkom om toe te zien hoe dochter- of zoonlief de constructie beproeft. Hapjes & drankjes worden naar gewoonte voorzien door ons oudercomité. Naar ’t schijnt zit het weer ook mee, redenen genoeg om langs te komen lijkt ons!

Tot dan!

TamTam

Digitale nieuwsbrief – De TAMTAM

We hebben vernomen dat ouders heel graag op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van onze scouts. Dat vinden we fantastisch om te horen, daarom willen we u daar graag in helpen.
Hiervoor hebben we een digitale nieuwsbrief in het leven geroepen. Zo heeft u alle informatie, data, en activiteiten rechtstreeks in uw mailbox. Als dat niet handig is! Wij voegen alle ouders automatisch toe aan de lijst.

Wil je de TAMTAM ontvangen? Vul dan onderstaand formuliertje snel in!

Geef hier je mailadres mee