Feestweekend 2020

Voor zij die nog geen zicht hebben op hun weekend van 20 tot 22 maart, laat me toe een voorstel te doen.

VRIJDAG 20 MAART – ENTROPY (21U)
Vrijdagavond voert u uw koters richting Lage Lakendreef, want daar vindt op dat moment dé fuif van ‘t jaar plaats. En u wil niet op uw geweten hebben dat ze op hun oude dag niet kunnen meepraten over ‘Entropy 2020’, toch? Want geloof me, het wordt de ‘Woodstock 69’ van deze generatie!

ZATERDAG 21 MAART – QUIZ- & STREEKBIERENAVOND (19U)
Zaterdagochtend, na uw bekaterde puber te hebben begroet, legt u de laatste hand aan uw samenvatting van de encyclopedieën X tot en met Z. In de namiddag, scrollt u best nog even door het nieuws van afgelopen dagen. Beseft u tegen zaterdagnamiddag dat u zich niet zal kunnen profileren als de intellectueel van je team? Dan raad ik u sterk aan enkele bekende streekbiertjes te googlen. Wie weet slaat u uw tegenstanders wel uit het lood door hen te vertellen dat het tulpvormige glas van een Tripel Karmeliet ervoor zorgt dat de kruidige aroma’s optimaal bewaard blijven.

Praktisch: Uw team bestaat uit maximaal 6 leden. Per team wordt 25 euro vooraf overgeschreven (zie rekeningnummer op inschrijvingsformulier). Om 19u openen de deuren, om 19u30 wordt de eerste quizvraag gesteld.

ZONDAG 22 MAART – DRONGEN STOOFT! (11U30)
Zondag komt u uw uitgeperste of uitgedroogde hersenmassa – afhankelijk van de gekozen prioriteit van de avond voorheen – spijzen met heerlijke stoverij met frieten. Onze chefkoks gaan de uitdaging aan stoofvlees te voorzien voor 300 man én een verrukkelijke veggiemaaltijd uit hun kookpotten te toveren.

Praktisch: Het bedrag dient overgeschreven te worden voor de aanvang van het feestweekend (zie rekeningnummer op inschrijvingsformulier). Om 11u30 starten we met een lekkere apero, om 12u kunnen de eersten aan tafel.

Klinkt goed? Schrijf je dan snel in via volgende links:
quiz.scoutsdrongen.be
eetfestijn.scoutsdrongen.be

Tot dan!

Stevige linker,
De leidingsploeg van Scouts Drongen

KERSTMARKT 14/12

We nodigen jullie allen graag uit op onze Kerstmarkt, georganiseerd door leiding en leden.

Hapjes, drankjes, spelletjes, knutselactiviteiten, … het wordt allemaal voorzien door onze eigen leden! Daarbij zal de opbrengst gestort worden naar een door ons gekozen goed doel, Hartekamp, een organisatie die unieke kampen en activiteiten organiseert voor kinderen met een fysieke, mentale of sociale beperking.

Op dezelfde kerstmarkt kan je ook de JIN steunen voor hun buitenlands kamp naar Roemenië. Zij zullen klaarstaan met heerlijke warme dranken en nog veel meer!

Hopelijk tot dan !

 

Halloweentocht 1/11

 

31 oktober komt alweer in zicht en dat betekent… HALLOWEEN! Huilende weerwolven, jammerende spoken en afschrikwekkende zombies maken zich klaar voor de nacht van hun leven en ook jij kan daarbij zijn! Dus waar wacht je nog op?                                                   Kom op 1 november dansende heksen, bijtende vampiers en andere gruwelijke monsters in de Campagne spotten. Ben jij er klaar voor?

Deze avond is bedoeld voor jong en oud, oftewel van kapoen tot jinner. Maar aarzel niet om je vriendjes en vriendinnetjes mee te vragen en er een geweldige en
spookachtige avond van te maken! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch? Na al dat bibberen, gillen en verschieten, kunnen jullie ook bekomen aan onze bar, waar we allerlei lekkers zullen serveren.

Twijfel dus niet en bewijs je (scout)moedigheid door je in te schrijven voor de meest akelige halloweentocht van Drongen! Het is zeker geen durftocht, de tochten worden aangepast aan de leeftijd!

WAAR: Campagne Drongen – WANNEER: vrijdag 1 november vanaf 18 uur

INSCHRIJVEN: betalen ter plekke: €5 (drankje en snoep inbegrepen): jindrongen@gmail.com

De opbrengst zal gebruikt worden om ons buitenlandskamp te financieren

 

Carwash 19/10

Beste ouders/oudleiding/ sympathisanten,

Dit jaar trekken we er weer met de jin op uit en deze keer zullen we niet in de Ardennen, maar in het verre Roemenië vertoeven!

Zin om ons te steunen? Dat kan! Jullie kunnen ons namelijk deze zaterdag, 19 oktober aan de Suprabazar te Lovendegem vinden, waar wij als carwashdienst zullen fungeren. In tegenstelling tot andere autowascentrales, vragen wij geen vast bedrag. Zo kunnen jullie zelf kiezen hoeveel jullie ons willen schenken. Aarzel dus niet en laat je wagen tussen 10 en 18 uur eens goed opblinken door de meest effectieve poetsdienst van Drongen en omstreken!

Enthousiaste groeten de JIN

23/11: Ouderdropping

Beste ouders/stammers,

Bent u ook zo jaloers, elk weekend, op al dat enthousiasme waarmee je kind naar de scouts gaat? Welnu, daar hebben we een oplossing voor: de ouderdropping!
Dit jaar op zaterdagavond 23 november, zoals steeds op een geheime locatie.

Meer info volgt!

Tot dan!
Groetjes,
Het oudercomité

09/11: Appelsienenslag

Een eendaagse dagtocht op 9 november, gepakt en gezakt vol appelsienen, klaar om het Heilige Land Drongen en ver daarbuiten te veroveren. De al even heilige woorden “€5 voor één zakje van 2 kg!” mogen stilaan beschouwd worden als Drongens hoogste culturele erfgoed.

O jawel, appelsienslag staat alweer voor de deur. Maar wordt deze keer ook opengedaan? Weerstaan jullie de roep van de schattige kapoentjes, smachtend om een centje voor de verdere werking van hun scoutsgroep? Hebben jullie ook zo’n begrip voor die stoere (jong)givers, fietsend in de tegenwind tijdens dat gure herfstweertje? Of gewoon nood aan wat gezonde vitamines?

Loop op zaterdag 9 november dan zeker niet te ver weg: deze mobiele appelsienenservice wordt u gewoonweg op de schoot gebracht. Binnenkort ontvangen ouders van de leden meer info over waar, hoe en hoe laat uw telg wordt verwacht tijdens de appelsienslag.

Spread the vitamin C!

Overgang 28/09

Nu de zomerkampen achter de rug liggen, en met enkel de septembervergaderingen nog in ’t verschiet, wordt het weer uitkijken geblazen naar wat volgend scoutsjaar voor ons in petto zal hebben. Een zekerheid is dat we de start van dat nieuw bosseizoen zullen vieren op 28 september, tijdens onze wijdvermaarde Overgang.

Leden zijn welkom om 14u, ouders vanaf 16u! Tot dan.

TamTam

Digitale nieuwsbrief – De TAMTAM

We hebben vernomen dat ouders heel graag op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van onze scouts. Dat vinden we fantastisch om te horen, daarom willen we u daar graag in helpen.
Hiervoor hebben we een digitale nieuwsbrief in het leven geroepen. Zo heeft u alle informatie, data, en activiteiten rechtstreeks in uw mailbox. Als dat niet handig is! Wij voegen alle ouders automatisch toe aan de lijst.

Wil je de TAMTAM ontvangen? Vul dan onderstaand formuliertje snel in!

Geef hier je mailadres mee

Onder De Rock 2020

 

Onder De Rock 2020

Schrijf alvast in de agenda: zaterdag 9 mei 2020

Dit jaar gaat de JIN op buitenlands kamp en hiervoor organiseren zij voor jullie een gezellige avond met  muziekbandjes uit alle genres, drankjes, versnaperingen en tal van andere randactiviteiten. Zij kijken er alvast naar uit!

Welkom !

Beste ouder, lid, stammer, leiding,…
Welkom op de website van Scouts & Gidsen Sint-Gerulfus Drongen, kortweg: Scouts Drongen!
Aan de hand van de menubalk bovenaan navigeer je eenvoudig door de hele website:
Een online kalender, de maandbrieven dichtbij, een hele berg foto’s en nog veel meer!

Als je nieuw bent en je wil weten wie en wat de Scouts van Drongen is en hoe het allemaal in z’n werk gaat, dan verwijzen we je graag door naar ‘Over ons’.