Feestweekend 2020

Met grote trots, maar vooral met héél véél goesting, nodigen wij u dit jaar andermaal uit ons te vergezellen op de zesde editie van het Feestweekend!

Van 20 tot 22 maart stippelen wij, als flinke scout & gids, de perfecte driedaagse voor jullie uit.

Wij vragen u ditmaal geen stapschoenen maar dansschoenen aan te trekken. U hoeft daarbij ook geen roomer of kompas op zak te hebben, want u hoort reeds de hele wereldkaart uit uw hoofd te kennen. En doe vooral geen verloren moeite die ravioli uit blik al dente te krijgen, want heerlijke stoverij zal u de smaakpapillen doen masseren.

VRIJDAG 20 MAART: ENTROPY (21U)
Op vrijdagavond gaat de derde editie van onze intussen alombekende fuif door. Jeugd van Drongen & omstreken, verenigt u!, want deze avond doet onze reuzetent dienst als schouwburg van ’s werelds grootste spektakel: ENTROPY.

ZATERDAG 21 MAART: QUIZ- EN STREEKBIERENAVOND (19U – EERSTE VRAAG STIPT OM 19U30)
Zaterdagavond is dé avond voor elkeen die zijn hersencellen liefst benuttigt aleer hij ze met een streekbiertje achteroverslaat. Krijgt u van al dat hersengekraak een enorme dorst of kijkt u liever vanaf de zijlijn toe? Dan kan u met volle teugen genieten van de vele streekbieren die wij aanbieden. De bar staat voor iedereen open! Inschrijven gebeurt via quiz.scoutsdrongen.be per groepje van maximum 6 personen aan 5 euro per deelnemer. Wees er als de kippen bij, leert de ervaring.

ZONDAG 22 MAART: DRONGEN STOOFT! (11U30)
’s Zondags smullen we met iedereen samen van ’s werelds beste stoverij! Allen welkom vanaf 11u30 om met een aperootje in de hand na te genieten van het schitterende weekend. Vanaf 12u kan u uw voeten onder tafel schuiven om een zondag door te brengen zoals het hoort: gezellig genieten met vrienden en familie van heerlijke stoverij op grootmoeders wijze. En net zoals bij de oma’s à volonté! Geen zorgen: we hebben ook aan de vegetariërs gedacht. Meer info omtrent inschrijvingen volgt!

23/11: Ouderdropping

Beste ouders/stammers,

Bent u ook zo jaloers, elk weekend, op al dat enthousiasme waarmee je kind naar de scouts gaat? Welnu, daar hebben we een oplossing voor: de ouderdropping!
Dit jaar op zaterdagavond 23 november, zoals steeds op een geheime locatie.

Meer info volgt!

Tot dan!
Groetjes,
Het oudercomité

09/11: Appelsienenslag

Een eendaagse dagtocht op 9 november, gepakt en gezakt vol appelsienen, klaar om het Heilige Land Drongen en ver daarbuiten te veroveren. De al even heilige woorden “€5 voor één zakje van 2 kg!” mogen stilaan beschouwd worden als Drongens hoogste culturele erfgoed.

O jawel, appelsienslag staat alweer voor de deur. Maar wordt deze keer ook opengedaan? Weerstaan jullie de roep van de schattige kapoentjes, smachtend om een centje voor de verdere werking van hun scoutsgroep? Hebben jullie ook zo’n begrip voor die stoere (jong)givers, fietsend in de tegenwind tijdens dat gure herfstweertje? Of gewoon nood aan wat gezonde vitamines?

Loop op zaterdag 9 november dan zeker niet te ver weg: deze mobiele appelsienenservice wordt u gewoonweg op de schoot gebracht. Binnenkort ontvangen ouders van de leden meer info over waar, hoe en hoe laat uw telg wordt verwacht tijdens de appelsienslag.

Spread the vitamin C!

Overgang 28/09

Nu de zomerkampen achter de rug liggen, en met enkel de septembervergaderingen nog in ’t verschiet, wordt het weer uitkijken geblazen naar wat volgend scoutsjaar voor ons in petto zal hebben. Een zekerheid is dat we de start van dat nieuw bosseizoen zullen vieren op 28 september, tijdens onze wijdvermaarde Overgang.

Leden zijn welkom om 14u, ouders vanaf 16u! Tot dan.

Kerstmarkt 14/12

Hoera, hoera!

In onderling overleg met het oudercomité besloten wij het dit jaar over een andere boeg te gooien: géén nieuwjaarsreceptie, wél een kerstmarkt. Georganiseerd door de leden, van kapoenen tot en met JIN. Elke tak heeft zo z’n eigen kraampje: van dingen in elkaar knutselen tot wafels verkopen, van sjaals breien tot het aanbieden van jenever. Voor ieder wat wils. Ook het oudercomité zelf is jullie deze avond van dienst voor het nuttigen van een hapje & drankje. Tevens zullen wij ons steentje bijdragen om mensen die het minder goed hebben tijdens deze kerstperiode te steunen. Daarom maken wij de winst van de Kerstmarkt over naar een goed doel. Over welk doel het gaat, zullen we binnenkort verklappen! De leden zullen verwacht worden in de late namiddag, de ouders ’s avonds wanneer de Kerstmarkt van start gaat.

Meer info per tak volgt nog, maar alvast graag tot dan!

TamTam

Digitale nieuwsbrief – De TAMTAM

We hebben vernomen dat ouders heel graag op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van onze scouts. Dat vinden we fantastisch om te horen, daarom willen we u daar graag in helpen.
Hiervoor hebben we een digitale nieuwsbrief in het leven geroepen. Zo heeft u alle informatie, data, en activiteiten rechtstreeks in uw mailbox. Als dat niet handig is! Wij voegen alle ouders automatisch toe aan de lijst.

Wil je de TAMTAM ontvangen? Vul dan onderstaand formuliertje snel in!

Geef hier je mailadres mee

Onder De Rock 2020

 

Onder De Rock 2020

Schrijf alvast in de agenda: zaterdag 9 mei 2020

Dit jaar gaat de JIN op buitenlands kamp en hiervoor organiseren zij voor jullie een gezellige avond met  muziekbandjes uit alle genres, drankjes, versnaperingen en tal van andere randactiviteiten. Zij kijken er alvast naar uit!

Welkom !

Beste ouder, lid, stammer, leiding,…
Welkom op de website van Scouts & Gidsen Sint-Gerulfus Drongen, kortweg: Scouts Drongen!
Aan de hand van de menubalk bovenaan navigeer je eenvoudig door de hele website:
Een online kalender, de maandbrieven dichtbij, een hele berg foto’s en nog veel meer!

Als je nieuw bent en je wil weten wie en wat de Scouts van Drongen is en hoe het allemaal in z’n werk gaat, dan verwijzen we je graag door naar ‘Over ons’.