01/05 – GiVertier : Sneukeltocht Givers

Beste ouders, oudleiding en sympathisanten,

WELKOM op onze sneukeltocht!

In dit bericht vinden jullie een vissengraat, een blinde kaart, uitleg bij de knopentocht en foto’s. Deze hebben jullie nodig om de wandeling tot een goed einde te brengen. Geniet er van!

(Bij problemen, bel 0495 63 24 42 – Elonie)

Start -> Postje 1 : Vissengraat

 

Postje 1 -> Postje 2 : Blinde kaart

 

Postje 2 -> Postje 3 : Knopentocht

 

Postje 3 -> Einde : Fotozoektocht

 

We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie deelname en hopen dat jullie er ten volste van genoten hebben!

De givers

 

Biermanden verkoop

HOERA HOEZEE WE DELEN HEUGELIJK NIEUWS MEE

Dagenlang wachtten jullie op de grote onthulling, nu is het zover! Dit jaar bieden we jullie een heerlijk assortiment aan verschillende BIERMANDEN!!!

Onze legendarische streekbierenavond zal voor volgend jaar zijn, maar ons panel van biersommeliers weigerde het hierbij te laten. Zo trokken ze op queeste, met als doel een smakelijk pallet aan de man te brengen van biertjes uit onze streken. Ons assortiment gaat echter breder dan de loutere bierfanaat, ziedaar onze familiemand die naast enkele biertjes ook gevuld is met non-alcoholische dorstlessers. Aangezien drank vlotter vloeit met een knabbel, vullen we de manden ook met verrukkelijke snacks.

Loopt jullie mond ook al over bij het horen van al dit lekkers? De onze alleszins wel! Op 17 april mogen jullie aan onze lokalen de manden komen afhalen, dit verloopt in twee shiften, een in de voormiddag en een in de namiddag. Jullie kunnen zelf kiezen tijdens welke shift je langskomt in het bestelformulier.

Bestellen kan tot 4 april door dit formulier in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeR_qE6AFn8uweGwDIluOO3jwF3MnZiAjIhGpR6eXXE9zq0uQ/viewform

 

Laat het smaken!

De leidingsploeg van Scouts Drongen

Kerstmarkt

Gezien de huidige Coronasituatie zal dit jaar de Kerstmarkt niet doorgaan.

Wij kijken al uit naar de volgende editie!
We hopen dat het scoutsgebeuren zo snel mogelijk weer naar zijn oude, vertrouwde vorm krijgt.

We wensen jullie alvast een hartverwarmende Kerst en een spetterend 2021.

Warme wintergroeten,
De leidingsploeg

 

Ouderdropping

Beste ouders, leden, oud-leiding, liefhebbers,

Bent u ook zo jaloers, elk weekend, op al dat enthousiasme waarmee je kind naar de scouts gaat? Welnu, daar hebben we een oplossing voor: de ouderdropping!
Dit jaar kan u dit doen wanneer u wenst! Op deze manier proberen we de drukte een beetje te spreiden!

Wegens onvoorziene omstandigheden kunnen we dit jaar enkel de naam “ouderdropping” behouden. Geen postjes, geen drankje achteraf, maar wel een zéér leuke wandeling en een prijs : 20 zakjes chips of een fles cava!

Je kan de tocht wandelen wanneer je wil en met wie je wil.
Alleen, met je gezin of met vrienden (max 4).
Overdag of liever in het donker om toch wat dropping-gevoel te krijgen, vergeet echter de avond klok niet!
Versnaperingen en innerlijke-mens-versterkers neem je zelf mee.
Uiteraard hou je altijd rekening met de geldende maatregelen.

Alle info kan je hier vinden.

Als er iets niet duidelijk is kan je ons bereiken op : ouder.com.scoutsdrongen@gmail.com.

Veel wandelgenot,
Het oudercomité

31/10 : Soepverkoop JIN

Beste ouders, leden, stammers en sympathisanten van Scouts Drongen,
wij met de JIN van Scouts Drongen willen jullie graag onze heerlijke verse pompoensoep aanbieden.
Op 31 oktober staan we paraat om onze verse lekkernij te verkopen. Dit ten voordele van ons buitenlands kamp.
Voor 1l is het €6, als je 2l of meer koopt is het maar €5/liter. Als je onze overheerlijke soep niet zelf kan komen halen, is het ook mogelijk om de soep te laten leveren. Leveren is alleen mogelijk voor mensen uit Drongen en omstreken. De verkoop zal geheel op coronaverantwoorde wijze verlopen via take-away in open lucht, of aan je deur geleverd op bestelling.
Bestel hier!
Laat onze kookkunsten je troosten tijdens de engste avond van het jaar.
Vele groeten en alvast bedankt voor jullie bestelling,
De JIN Scouts Drongen

07/11: Appelsienslag

– Bestelperiode is verlopen –

Wanneer de dagen donkerder worden, verblijdt scouts Drongen de wijde omgeving met overheerlijke appelsientjes. Dat zal dit jaar niet anders zijn, want de heilige woorden “€5 voor één zakje van 2 kg!” mogen stilaan beschouwd worden als Drongens hoogste culturele erfgoed. Op zaterdag 7 november is het zover!

Door het corona-virus zien wij ons genoodzaakt het op een andere manier aan te pakken en zullen wij werken met een bestel en lever systeem. Bestellen kan tot vrijdag 30 oktober. Levering zal plaats vinden op zaterdag 7 november in de namiddag.

Concreet vult u uw gegevens (naam en adres) in, het aantal zakjes appelsienen dat u wenst en de manier van betaling. Betalen kan op 2 manieren, namelijk via overschrijving (aan te raden) of contant op het moment van levering. Leveren is mogelijk in Drongen, Baarle, Landegem, Mariakerke, Vinderhoute en Lovendegem. Wenst u appelsienen, maar woont u niet in bovenstaande gebieden? Dan kan u deze altijd komen afhalen bij ons, op onze terreinen in Drongen. Laat dit zeker achter in de opmerkingen.
Bent u niet thuis op 7 november? Geen probleem, laat ook dit onderaan in de opmerkingen weten. Geef hierbij aan waar we de appelsienen kunnen leveren en schrijf op voorhand het bedrag over.
Hierbij alvast ons rekeningnummer: BE83 7310 3868 7615. Wij vragen u vriendelijk dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Indien wij geen betaling zouden ontvangen, kunnen wij helaas ook niet leveren.

Binnenkort ontvangen ouders van de leden meer info over waar, hoe en hoe laat uw telg wordt verwacht voor deze unieke appelsienslag.

Spread the vitamin C!

03/10 : Overgang

Nu de zomerkampen en de laatste septembervergadering achter de rug liggen, wordt het weer uitkijken geblazen naar wat volgend scoutsjaar voor ons in petto zal hebben. Een zekerheid is dat we de start van dat nieuw bosseizoen zullen vieren op 3 oktober, tijdens onze wijdvermaarde Overgang.

Kapoenen, welpen en woudlopers zijn welkom om 14u, de oudere takken vanaf 16u! Tot dan.

TamTam

Digitale nieuwsbrief – De TAMTAM

We hebben vernomen dat ouders heel graag op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van onze scouts. Dat vinden we fantastisch om te horen, daarom willen we u daar graag in helpen.
Hiervoor hebben we een digitale nieuwsbrief in het leven geroepen. Zo heeft u alle informatie, data, en activiteiten rechtstreeks in uw mailbox. Als dat niet handig is! Wij voegen alle ouders automatisch toe aan de lijst.

Wil je de TAMTAM ontvangen? Vul dan onderstaand formuliertje snel in!

Geef hier je mailadres mee