Lid worden

Kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar, zowel jongens en meisjes zijn bij ons welkom.
Een ‘tak’ is de benaming voor een leeftijdsgroep binnen onze scouts. Om iedereen een uitdaging op maat te kunnen voorschotelen werken we in verschillende leeftijdscategorieën.

De verschillende takken zien er als volgt uit:

– Kapoenen: 6 – 7 jaar
– Welpen: 8 – 9 jaar
– Woudlopers: 10 – 11 jaar
– Jogivers: 12 – 13 jaar
– Givers: 14 – 16 jaar
– Jin: 17-18 jaar

Via ledenbeheer@scoutsdrongen.be kan u contact opnemen met Eva Maertens, onze verantwoordelijke voor het ledenbeheer.
Zij zal u een antwoord geven op al uw vragen en twijfels.

Momenteel werken we voor de jonge takken met een wachtlijst gezien de grote vraag.
Op de wachtlijst wordt gewerkt met een puntensysteem.
Voor vier zaken worden punten gegeven:
– Wonen in Drongen
– Broer of zus in de scouts
– 3 jaar of langer op de wachtlijst
– Zoon/dochter van oudleiding.

Daarnaast wordt uiteraard ook rekening gehouden met de datum van inschrijving.

Per geboortejaar worden 25 kinderen toegelaten. Wij kunnen helaas niet meer kinderen toelaten zonder onze dagelijkse werking in gedrang te brengen.

Maak gebruik van het formulier hieronder om je kleine spruit in te schrijven en indien nodig op de wachtlijst te plaatsen.

Zodra er een plaats vrijgekomen is, nemen wij zelf via telefoon of email contact met u op. Wie weet is er toch al plaats en kan hij/zij volgend jaar al starten!

Opmerkingen:

• Er zal steeds een antwoord gestuurd worden als het ingevulde formulier goed ontvangen is! Krijg je geen antwoord binnen de 2 weken, vul dan nogmaals het formulier in of mail rechtstreeks naar ledenbeheer@scoutsdrongen.be.
  • Je kan pas inschrijven vanaf 1 september het jaar voor je zoon of dochter kan starten! Bv. Kan je zoon/dochter qua leeftijd starten als 1ste jaar kapoen (geboortejaar 2012) in oktober 20190, dan kan je inschrijven vanaf 1 september 2018!
  • Indien u reeds een login van Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft, kan u dit onderaan aangeven om u automatisch in te schrijven.