Jaarthema

’t Zal wel zijn

Met dit jaarthema willen we een hechte sfeer creëren, waarin iedereen zich thuis voelt en vertrouwen centraal staat. Zo bieden we aandacht aan gedachten of gevoelens die anders niet in de kijker staan. Niet goed in je vel zitten? We gaan het onderwerp niet uit de weg, en zorgen voor het welzijn van elke scouts of gids. Van kapoen tot jin, van de knuffelhoek tot het onbekende bos, elke bluts of buil is welkom. Zelfs als praten moeilijk gaat, biedt onze zwijgende schouder steun. Leiding laten we niet in de kou staan en wordt ondersteund om hiermee aan de slag te gaan.  We leven ons met volle overtuiging uit tijdens een spel en praten net zo goed de sterren van de hemel bij het kampvuur.

Ook in het rumoer van de groep luisteren we naar elkaar en naar onszelf. We verleggen samen grenzen en weten dat het ook uitdagend kan zijn om even halt te houden. We bouwen samen aan scouting, een plaats waar we zorgen voor elkaar en waar we respect hebben voor elke unieke ik, met een regenboog aan gevoelens. Zo vormt de groep een warm nest, waarin ruimte is voor zowel schouderklopjes als high fives, voor knipogen en knuffels. We blussen brandjes en gaan onvoorwaardelijk voor elkaar door het vuur.

Wil je meer te weten komen over ons jaarthema? Surf dan naar www.scoutsengidsenvlaanderen.be!